Tepung Mix Kek Coklat Moist Kukus

>> Sunday, February 28, 2010




Khas untuk suri rumah atau anda di luar sana yang ingin menikmati kek Coklat Moist Kukus PALING SEDAP DI DUNIA !!!

Harga cuma RM 9.00 (Harga Normal RM 10). Anda boleh menghasilkan kek yang berharga RM 30 yang dijual di Secret Recipe.

Keluaran Bumiputra. 100% HALAL.


TEMPAHAN :

Anda boleh terus email kepada asmidarehoney@gmail.com atau SMS ke 0196657864. Sila sertakan bersama KOD PRODUK, UNIT, TARIKH PEMBAYARAN, MASA PEMBAYARAN, JUMLAH & ALAMAT PENGHANTARAN atau anda boleh menggunakan kaedah pada PENGESAHAN PEMBAYARAN.

Contoh : CMZ88 2 03/03/2010 10:33:22 am 18 27-3, apartment sri kenyalang, jalan perimbun 25/11 40400 shah alam, selangor

* Caj penghantaran RM 5 untuk setiap pek. (menggunakan pos laju/GDEX).
** Penghantaran dalam masa 5-7 hari daripada pengesahan pembayaran.


Cara membancuh adunan Kek Coklat Moist.

BAHAN-BAHANNYA:

Tepung Adunan Kek Coklat Moist
tambah Telur 4 Biji
tambah Susu Pekat (220 ml)
tambah Air Panas (220 ml)
tambah Minyak Masak/Jagung (200 ml)

CARA-CARANYA

1. Masukkan 4 biji telor bersama dengan 220 ml susu pekat.
2. Kemudian pukul bahan tersebut sehingga kembang (naik).
3. Setelah kembang, masukkan Tepung Adunan Kek Coklat Moist sedikit demi sedikit
diselangi dengan pukulan (boleh guna 'mixer' atau sudu).
4. Kemudian masukkan air panas, pukul sikit dan akhirnya masukkan
minyak dan pukul lagi.
Anda boleh berhenti memukul setelah melibat bahan tadi teradun
dengan baik dan sempurna.
5.Setelah itu masukkan ke dalam bekas mengukus sperti loyang atau 'aluminum foil'
( jika Loyang sila sapu majerin sedikit di tapak dan keliling sebelum menuang
bahan tadi).
6. Tutup penutup bekas dgn penutupnya atau 'aluminium foil' jika anda memakai
loyang kukus. Pastikan anda MENUTUPNYA !!
7. Kukus antara 1 Jam 15 minit atau paling lama 1 jam 30 minit. Jika guna dapur gas biasa pastikan takal pemusing pada tengah-tengah.
8. Dah siap. !!! kek boleh dihidangkan begitu sahaja atau boleh diletakkan 'topping'.

* Kek yang dihasilkan akan menhampiri berat +-1kg(mengikut bancuhan anda).

MEMBUAT TOPING

CARA-CARANYA:

1. Ambil coklat bar dan panaskan secara double boiler. (Anda boleh menggunakan periuk yang diletakkan di atas air panas. Jika nak campur susu UHT letak dalam 5 sudu makan).
Atau anda boleh campur butter sikit dalam satu sudu the jer…
2. Kacau adunan sehingga likat sedikit.
3. Kemudian setelah kek sejuk sedikit sapukan coklat tadi di atasnya dan keliling
4. Dah siap dah !!!

Selamat mencuba...

0 Komen:

About This Blog

Lorem Ipsum

  © Blog Design by Simply Fabulous Blogger Templates

Back to TOP